När du flyttar in

Inflyttning

Du kan flytta in i din nya bostad kl 12.00 på uthyrningsdagen. Om uthyrningsdagen infaller på en lördag, söndag eller annan allmän helgdag får du flytta in först nästkommande vardag.

För att förkorta väntetiderna för våra kunder följer här en kom-ihåg-lista på vad du skall ha med dig. Det är viktigt att du har med dig allt enligt listan, om inte kan vi tyvärr neka dig att hämta nycklarna!

  • Legitimation
  • Kvitto på inbetald hyra
  • Studiebevis (intyg, giltigt kårkvitto etc)
  • Ev bevittnad fullmakt 

 

Tidigare inflytt

Det är möjligt att få nycklarna direkt från föregående hyresgäst innan ditt kontrakt börjar att gälla. Det finns dock några saker du själv behöver tänka på:

  • Du ska själv ta kontakt med nuvarande hyresgäst. Namn och telefonnummer står på ditt hyresavtal.
  • Föregående hyresgäst har ansvar för lägenheten till hans/hennes kontrakt slutar att gälla. Det är bra om ni går igenom skador på bostaden då det är föregående hyresgäst som är ansvarig för de eventuella anmärkningar vi gör under avflyttningsbesiktning.
  • Ni bör skriva ett eget kvitto på de nycklar föregående hyresgäst lämnar över. I fall någon felar när dessa kvitteras kan ni på så sätt visa på vem som har tappat bort dem.
  • Du ska se till att du är nöjd med städningen, innan du tar emot nycklarna.
  • Ni kommer själva överens om eventuell hyra.
  • Du måste komma in till kundcenter inom 10 dagar efter ditt kontrakt börjar för att skrivas över som ansvarig för nycklarna och visa legitimation, studieintyg och inbetalningskvitto för första månadshyran.

 

Om du önskar flytta in mitt i en månad skrivs inget nytt avtal. Vill du flytta in vid ett tidigare månadsskifte kan SGS Bostadsförmedling upprätta ett nytt hyresavtal. Den nuvarande hyresgästen skall skicka en skriftlig bekräftelse om tidigare avflyttning till Bostadsförmedlingen.

Nycklar

Nycklarna till din bostad kan du hämta på respektive kundcenter. Om du själv inte har möjlighet att hämta nycklarna kan du använda en fullmakt.  Har du fått nycklar direkt av föregående hyresgäst, d v s tidigare än kontraktet säger, kan du inte klaga på städningen, eller få ersättning för städning.

Besiktning

Din nya bostad är besiktigad. Logga in under Mina sidor och under fliken Besiktning hittar du mer information. Här finns vårt besiktningsprotokoll (SGS Besiktning) och protokollet som du själv ska fylla i. (Hyresgästens besiktning).

Ostädat vid inflyttning?

Det görs ingen särskild städbesiktning mellan utflyttningsbesiktningen och din inflyttning. Därför är det viktigt att du kontaktar oss omgående om du är missnöjd med föregående hyresgästs utflyttningsstädning. För att kunna bedöma städningen måste vi först se hur det ser ut.

Inventarier

Om din bostad är möblerad finns en inventarieförteckning i inflyttningsinformationen för just ditt område. Kontrollera att allt finns i din bostad enligt listan. Textilier, t ex gardiner och duschdraperi ingår inte i möbleringen, inte hellter glödlampor eller köksutrustning.

För mer information se respektive område.

Studiekrav

Vid inflyttning skall du kunna visa att du studerar eller att du sökt utbildning vid universitet/högskola i Göteborg (antagningsbevis, terminskort etc).

För att fortsätta hyra bostaden skall du kunna uppnå minst 15 poäng per termin, enligt nya högskolepoängsystemet. (Undantagna är doktorander). Hyresförhållandet i tid är maximerat till sex år. Förlängning kan beviljas med maximalt fyra år för doktorandstudier.

Efter avslutade studier måste du vara beredd på att flytta. Har du särskilda skäl kan du söka dispens från studiekravet.

Blir du inte antagen till den sökta utbildningen i Göteborg får du säga upp bostaden med en veckas uppsägningstid (skicka skriftlig uppsägning och kopia på antagningsbeskedet). Denna regel gäller endast ett nytecknat hyresavtal, inte om du redan bor hos SGS Studentbostäder.