Smedjan

Anders Carlssons gata 1

Hustyp - RÖKFRITT HUS

Ett unikt boende i gammal varvssmedja i tegel med 5 våningar. Byggd 1946, ombyggd 2018.

Rökfritt hus
Många människor önskar av olika anledningar bo i en rökfri miljö. För att tillgodose dessa människors behov och i detta avseende skapa en bra boendemiljö råder rökförbud inom fastigheten Smedjan.Rökförbud gäller i lägenheterna, i de gemensamma utrymmen, på balkonger och uteplatser. Rökning får inte heller i övrigt ske i den husnära utemiljön. Hyresgästen förbinder sig att efterleva gällande rökförbud samt tillse att även de personer hyresgästen ansvarar för efterlever gällande rök förbud.

Antal lägenheter

Totalt 86 lägenheter, varav 71 st 1 rum och kokvrå, 7 st 2 rum och kokvrå samt 8 st 3 rum och kök. 

OBS! Då huset byggts om från gammal varvssmedja till bostadshus kan det i vissa lägenheter förekomma balkar i taken som gör att takhöjden blir lägre.

Smedjan på Norra Älvstranden

Norra Älvstranden är ett område i stark utveckling där det sjuder av liv. I området kring Smedjan förekommer flera byggnationer som kan upplevas som störande.

Här vid Göta älvs strand ligger Lindholmen Science Park med gymnasier, universitet, högskola och c:a 170 spännande företag. Hit kommer varje dag drygt 15 000 personer. Gymnasister blandas med högskolestuderande och yrkesarbetande i en härlig miljö.

Här finns gott om restauranger och caféer. Man kan promenera på kajstråket och titta på båttrafiken. Med färjan tar man sig till Järntorget och Haga på bara några minuter. Med stombussen når man city på 6-8 minuter.

Kommunikationer www.vasttrafik.se
Internet
Cykelparkering
Hiss

Lägenhetstyper

Typ av lägenhet Antal Boyta Hyra Beräknad väntetid Planlösning
Ett rum och kokvrå 71 25 - 55 5263 - 7998
x
x
x
Tre rum och kök 8 57 - 74 9055 - 10422
x
x
Två rum och kokvrå 7 33 - 67 6259 - 9315
x
x

Kundcenter

På Kundcenter Utlanda  möter du våra Kundansvariga som hjälper dig i alla ärenden och våra fastighetsskötare/fastighetsansvariga som fixar med  det mesta i din bostad och fastigheten du bor i.

Adress
Utlandagatan 24
412 80 GÖTEBORG

Telefon 031-333 64 20

Besöks- och telefontid
Måndag - Fredag 09:00 - 16:00

 

Inflyttningsinformation

Välkommen till Smedjan

Allmän inflyttningsinformation hittar du under  När du flyttar in.

Kontaktformulär (om du behöver kontakta oss i något ärende) hittar du när du har loggat in på Mina sidor.

Internet
Information om din Internetanslutning (hur man registrerar och konfigurerar) hittar du under Internet  / Guider. Tänk på att när du registrerar dig så är det kundnumret som står på ditt hyresavtal du skall använda.

Inventarier
Lägenheten är omöblerad. 

Följande fasta inventarier ingår i bostaden: reformbeslag och hatthylla.

Förråd
Samtliga lägenheter har lägenhetsförråd. Förrådet är märkt med ditt lägenhetsnummer.

Tvättstugor
Det finns tre tvättstugor i huset belägna i entréplan och på plan 2. Det finns en elektronisk tvättbokningstavla för alla tvättstugor. Med hjälp av din elektroniska nyckelbricka bokar du vilken tvättstuga du önskar använda dig av. Det går även bra att boka tvättid via vår hemsida genom att logga in på ”Mina sidor”.

Soprum
Soprum finns i husets entréplan.

TV
Kabel-tv ingår med ett analogt basutbud om 15 kanaler. Kopplas via vanligt antennuttag

Telefoni
IP-telefoni via internet.

Elkostnad/preliminärdebiterad el

Elabonnemang genom SGS Studentbostäder. Lägenheterna i Smedjan har preliminär debiterad el . En preliminär elkostnad tillkommer på hyran med nedanstående belopp.

Lgh typ

Elkostnad

1 rokv

168 kr per månad

2 rokv

199 kr per månad

3 rok

260 kr per månad

Avläsning görs av verklig förbrukning, som sedan justeras så att första månadens verkliga kostnad avräknas på tredje månadens hyresavi och så vidare under hela boendetiden.