Appen ”SGS Mitt Hem”

2017-10-06

I juni gjordes en stor och viktig uppgradering av systemet Aptus. Detta ligger till grund för våra nyckelbrickor och digitala lås. Efter uppgraderingen gick funktionen 
tvättstugebokning som hänger ihop med Aptus sönder, men fungerar som vanligt från bokningstavlan och ”Mina sidor”. Vi arbetar för att snarast kunna återställa funktionen.  Vi ber om överseende.

Under tiden som appen inte fungerar kan du lägga till ikonen ”Mina sidor” på hemskärmen i din mobil.

Hyr ut ett rum!

2018-04-26
Har du plats för en student? Hyr ut ett rum, annonsera på vår hemsida.

Annonsera gratis på vår hemsida under Sök Bostad/ Privatrumsannonser

Du har väl hemförsäkring?

2017-10-06
Din trygghet är viktig, därför har vi ett samarbete med Trygg Hansa.

Din trygghet är viktig för oss och därför har vi ett samarbete med Trygg Hansa där våra hyresgäster kan teckna en förmånlig hemförsäkring. Är du dessutom nyinflyttad hos SGS bjuder Trygg Hansa på premien de två första månaderna. Under de två kostnadsfria månaderna ingår dessutom tilläggsförsäkringen Drulle som ger ersättning om du tappar bort eller råkar ha sönder någon av dina ägodelar.

Försäkringen som heter TryggaHemmet ger viktig trygghet för både dig och dina saker. Har du ingen hemförsäkring står du utan ekonomisk hjälp om du råkar ut för inbrott, brand eller skadegörelse. Läs mer

Airbnb och Blocket

2017-10-06
Det har kommit till vår kännedom att flera av SGS studentbostäder erbjuds att hyra i andra hand på t ex blocket och Airbnb. Vi vill därför påpeka att det inte är tillåtet att hyra ut sin bostad utan hyresvärdens tillåtelse. Läs mer...

Som hyresvärd är vi skyldiga att veta vem som bor i våra bostäder och det ger en otrygghet med okända personer i våra fastigheter. Dessutom ökar risken för störningar och slitage med ökade kostnader som följd. Hyr man ut sin bostad i andra hand utan tillstånd riskerar man att förlora sitt hyresavtal. Läs mer om vilka regler som gäller vid andrahandsuthyrning hos oss.
Mer om regler för andrahandsuthyrning

Hyrorna för 2017 och 2018 är klara

2017-02-15
SGS Studentbostäder och Hyresgästföreningen Region Västra Sverige har träffat överenskommelse om hyrorna för 2017 och 2018. Hyresgästföreningen är ditt ombud i förhandlingarna.

Överenskommelsen innebär att bostadshyrorna för 2017 höjs med 0,68% från den 1 januari 2017 och med 0,68% från den 1 januari 2018 för de lägenheter som SGS själva äger.

Det blir motsvarande höjning av bostadshyrorna på de bostäder som vi blockförhyr av annan fastighetsägare på Dr Lindhs Gata, Ekbacka, Brahegatan, Kustgatan, Sten Sturegatan,  Gårda Fabriker, Kastanjebacken, Lisa Sass gata (Selma) och Smörkärnegatan.

Avgifterna för IT, kabel-tv och parkeringsplatser är oförändrad.

Hyresnivåerna i de öviga 1000 bostäder som vi hyr in från andra fastighetsägare är ännu inte färdigförhandlade. Vår hyressättning följer det resultat som uppnåtts för varje enskild fastighet mellan ägaren och hyresgästföreningen.

Göteborg 15 februari 2017

Magnus Paulsson
VD

Hyresförhandling 2017

2016-11-23
SGS Studentbostäder och Hyresgästföreningen har inlett förhandlingar om hyresnivåerna för 2017. SGS Studentbostäder och  Hyresgästföreningen Region Västra Sverige (HGF) har inlett förhandlingar om hyresnivåerna för 2017. Hyresförhandlingar är något som alla fastighetsägare är engagerade i varje år, och HGF är ditt ombud. Vi hoppas att förhandlingarna är klara i slutet av detta år och kommer att meddela resultatet på vår hemsida och hyresavin.

7000 nya studentbostäder

2016-09-15
SGS samarbetar med 10 organisationer om att ta fram 7000 nya studentbostäder!
Under vinter och vår har SGS deltagit i möten med 10 andra organisationer i syfte att sätta ett nytt mål för hur många studentbostäder som vi anser behövs i Göteborg. Målet vi enats om är 7000 nya studentbostäder perioden 2016-2026.  SGS VD Magnus Paulsson har nu undertecknat ett samarbetsavtal för att göra detta till verklighet. Vilka organisationer som deltagit samt programförklaringen finns att läsa på hemsidan www.gbg7000.se

Vi bygger för framtiden!

2015-11-15
Vårt CO2mpishus är ett av bidragen!

 Följ oss på vägen, läs om våra pågående projekt.

Studiekontroll 2018

2018-11-13
I mitten av november startar den årliga studiekontrollen.

Läs mer om vad Studiekontroll innebär.

Hämta mer information