Anmäla intresse

Anmäla intresse för bostad / p-plats

När du har registrerat en ansökan står du i kö till alla våra bostäder respektive p-platser, beroende på vilken ansökan du valt. För att få ett erbjudande om en specifik bostad eller p-plats anmäler du själv ditt intresse för de bostäder eller p-platser du kan tänka dig att hyra under Lediga objekt.

För att anmäla ditt intresse skall du vara inloggad på Mina sidor. Gå in på Lediga objekt och sök fram det som är ledigt. Klicka på adressen till en specifik bostad / p-plats så får du fram en detaljerad information. Är du intresserad, klicka på Intresseanmälan. Innan din anmälan skickas till oss skall du kontrollera att dina kunduppgifter stämmer i din ansökan. Är din e-postadress fel kommer vi inte att nå dig med ett eventuellt erbjudande.

OBS !
När bostad erbjuds tas en kreditupplysning.
Om du då har registrerade betalningsanmärkningar, kommer din ansökan att avstyrkas  oavsett hur länge du har stått i bostadskön.            

När vi skickat erbjudandet kan du även gå in på dina kunduppgifter och hitta informationen under erbjudande.

Du får anmäla dig till max fem bostäder / p-platser åt gången. Du kan endast få tre erbjudanden samtidigt. Är du först i kön till mer än en bostad / p-plats inom samma publiceringsperiod kan du rangordna dina svar med att svara Ja, Ja andrahand, och Ja tredjehand. Du kan dock endast få ett hyresavtal.

Börja söka aktivt senast en eller två månader före terminsstart. Du får flytta in tidigast i december om du skall börja studier i januari och i juni om studierna börjar under augusti/september.

        

Köplats

Du fick ett ansökningsdatum när du registrerade dig i kön. Din kötid räknas från detta ansökningsdatum. Kötiden är personlig och får inte överlåtas.

Köplats till en specifik bostad / p-plats visas i intervaller 2-5, 6-10 etc för att ge en indikation om du har chans att få bostaden/ p-platsen. När du tittar på lediga objekt ser du inom vilket köintervall du skulle hamna om du skulle söka den aktuella bostaden / p-platsen just då.

Det händer att även den som har köplats 6-10 kan få erbjudande. Detta beror på att de som är före i kön kan ha prioriterat andra alternativ.

OBS! Köplats gäller vid just det tillfälle du är inne och tittar. Om någon med bättre kötid anmäler sig till bostaden / p-platsen går den personen före dig i kön.

Om du gör en anmälan i början av publiceringsperioden ligger du kanske inom köintervall 2-5, vilket kan vara missvisande. Väntar du några dagar med din anmälan kan du få en mer realistisk uppskattning.

Om du flyttar in i ett enkelrum/enkelrum o kokskåp med 10-månadershyra får du vänta i 3 månader innan du kan söka bostad på nytt men du får behålla dina ködagar efter avstängningsperiodens slut.

Har du däremot fått en lägenhet så är din kötid förbrukad. Efter avstängningsperiodens (3 mån) slut kan du söka nya bostäder, då blir  inflyttningsdatum i bostaden ditt ansökningsdatum.