Försiktighetsåtgärder med anledning av coronaviruset

SGS Studentbostäder tar situationen med covid19 - coronaviruset på största allvar. Vår utökade ledningsgrupp ansvarar för omvärldsbevakning, information och åtgärdsplaner. Detta påverkar våra rutiner och arbetssätt tillsvidare och vi kommer att iaktta extra försiktighetsåtgärder för att inte få eller sprida smittan. Vi förstår att coronaviruset kan väcka frågor och oro hos er hyresgäster. Här är därför aktuell information och rekommendationer kring vad du ska göra om du har funderingar, känner dig orolig eller undrar när du behöver söka vård.

Senaste uppdatering från SGS

2020-05-13
Vi värnar fortsatt om våra hyresgäster och följer därför Folkhälsomyndighetens rekommendationer om fortsatt uthållighet gällande restriktioner. Vi har därför beslutat att gymmen i våra fastigheter fortsatt kommer vara stängda. Beslutet omprövas kontinuerligt.

2020-03-20
Samtliga gym som finns i våra fastigheter stängs för att förhindra smitta.

2020-03-19
Vi förändrar våra öppettider tills vidare och har öppet för besök på våra kundcenter mellan klockan 10:00 - 13:00. Telefontiderna är oförändrade det vill säga mellan klockan 09:00 - 16:00.

För dig som hyresgäst

För att minska smittspridningen av Corona ber vi dig att i första hand använda formulären "Felanmälan" eller "Kontaktformuläret" på Mina sidor på sgs.se. Vid minsta sjukdomssymptom ber vi dig att ringa ditt kundcenter så att vi har den informationen i beaktande inför åtgärdande av felet.

Om du som hyresgäst har ett fel i lägenheten av mycket akut karaktär, såsom vitvaror som gått sönder, helt stopp i toalettstolen, stigande avloppsstopp eller strömavbrott ber vi dig informera om oss om  eventuella sjukdomssymptom och/eller om du nyligen varit utlomlands.

Vi vill uppmana dig som hyresgäst att du avbokar eventuella inbokade tider med SGS personal eller entreprenörer om du eller någon i ditt hushåll har varit ute och rest de senaste två veckorna. Detsamma gäller om du känner minsta sjukdomssymptom.

Vi har uppmanat alla våra entreprenörer att ta kontakt med våra hyresgäster inför bokade möten så att ni kan ha en gemensam dialog huruvida det inbokade mötet ska genomföras eller skjutas upp.
Vid avflyttning ber vi dig lämna dina nycklar i ett kuvert med lägenhetsnummer på i våra nyckelinkast utanför kundcentrena.

Tips om du bor i enkelrum med gruppkök!
Gör ett tidssatt matlagningsschema för vistelse i köket om det känns oroligt att man är för många där samtidigt.

Håll dig gärna uppdaterad på vår hemsida, sgs.se om våra restriktioner och förhållningsregler.

Det här är givetvis en väldigt speciell och oönskad situation. Vi hoppas på din förståelse och tackar för ditt samarbete så att vi tillsammans kan göra vad vi kan för att minska smittspridningen av Corona.

Har du frågor?

Kontakta gärna ditt kundcenter. 

Kundcenter Johanneberg 031-333 64 40
Kundcenter Utlanda 031-333 64 20
Kundcenter Rosendal 031-333 64 60
Kundcenter Olofshöjd 031-333 64 00
Kundcenter Kaserntorget 031-333 63 10
 
Med vänlig hälsning,
SGS Studentbostäder

Viktiga länkar:

Folkhälsomyndigheten om covid-19>> 

Folkhälsomyndighetens FAQ om covid-19>>

Krisinformation.se
E
n webbplats som förmedlar information från myndigheter och andra ansvariga i samband med en kris eller allvarlig händelse. 

Länk till Röda Korsets råd om att hantera oro vid kris och katastrofer

SGS 2020