Dr Forselius Backe

Hustyp

4 - 8-våningshus byggda 1949-53.

Variationsrik 50-talsbebyggelse

Gatan har fått sitt namn till minne av Dr Carl Olof Forselius, som bl a på 20-talet gjorde en kraftfull insats för att skaffa bostäder åt barnrika familjer. Stadsdelen Guldheden ligger strax sydväst om centrala Göteborg och bebyggdes 1949 - 53. Vid spårvagnens vändplats på Dr Bex gata och Dr Fries torg  finns servicebutiker. Här har du nära till Fysiken och Mossens idrottsplats med motionsslingor. På Guldhedens vattentorn vid Syster Estrids gata kan du ta en fika.

Lägenhetstyper

Typ av lägenhet Antal Boyta Hyra Beräknad väntetid Planlösning
Ett rum och kokskåp, möblerat 206 22.1 - 22.4 3393 c:a 32 månader
Två rum och kokvrå, möblerat 12 42.5 5615 c:a 39 månader

Kundcenter

På Kundcenter Utlanda  möter du våra Kundansvariga som hjälper dig i alla ärenden och våra fastighetsskötare/fastighetsansvariga som fixar med  det mesta i din bostad och fastigheten du bor i.

Adress
Utlandagatan 24
412 80 GÖTEBORG

Telefon 031-333 64 20

Besöks- och telefontid
Måndag - Fredag 09:00 - 16:00

 

Inflyttningsinformation

Välkommen till Dr Forselius Backe!

På Dr Forserlius Backe hyr SGS in 218 bostäder från Bostads AB Poseidon.

Kontaktformulär (om du behöver kontakta oss i något ärende) hittar du när du har loggat in på Mina sidor.

Om något går sönder eller behöver åtgärdas i ditt hem kan du göra en felanmälan via kontaktformuläret på Mina sidor eller kontakta husvärden vid Bostad AB Poseidon. Du kan också alltid kontakta ditt Kundcenter.

Din husvärd

Bostads AB Poseidon
Husvärdskontor:
Dr Sydows Gata 2
413 24 Göteborg

Dr Forselius Backe 1-21 tel: 031-332 12 44
Dr Forselius Backe 38-62 tel: 031-332 12 33

Besökstider & telefontider: vardagar 07.30-09.00

De flesta fel åtgärdas av Bostads AB Poseidon. Husvärden får tillträde till din lägenhet antingen genom att avtala en tid eller med nyckel som du kan lämna i en tub. I varje lägenhetsdörr finns en tub för nycklar. Här kan du även hänga din extra nyckel till fastighetsskötaren vid felanmälningar. 

Kontaktformulär (om du behöver kontakta oss i något ärende) hittar du när du har loggat in på Mina sidor.

Källsortering/sopor/grovsopor
Bor du på Dr Forselius Backe 1 - 21 slänger du dina sopor i molokerna som finns placerade ut mot gatan vid parkeringen på Dr Forselius Backe 3 och 17. Din lägenhetsnyckel fungerar till molokerna.

På Dr Forselius Baccke 1,13 och 21 finns grovsoprum för skrymmande avfall. Din tvättstugenyckel fungerar till grovsoprummen.

Hyresgäster som inte bor på Dr Forselius Backe 1 -21 har inte tillträde till molokerna utan slänger sina sopor i miljöhusen.

Elektricitet
El ingår inte i hyran. Anmälan gör du till Göteborg Energi AB, tel 031-62 62 62, eller på deras hemsida www.goteborgenergi.se/privat under fliken kundservice.
Obs! Det är mycket viktigt att du gör en inflyttningsanmälan annars kan det vara strömlöst i bostaden när du flyttar in.

Förråd
Till lägenheten hör ett förråd. Det skall vara uppmärkt med ditt lägenhetsnummer. Kontrollera att ditt förråd är tömt av föregående hyresgäst och lås det sedan med ett hänglås även om du inte har tänkt använda det.

Möbler
Inventarielista Dr Forselius Backe

Tvättstugor
Tvättstuga finns i varannan uppgång. Boka tid med ditt bokningslås och följ de ordningsregler som är anslagna.

TV/Internet/Telefoni
Framtidens bredband finns installerad i din lägenhet. Via detta kan du få tillgång till Internet, digital-TV och telefoni. Det finns ett flertal leverantörer och tjänster att välja på. För att veta mer om vilka tjänsteleverantörer och alternativ du kan välja mellan går du in på www.framtidensbredband.se

Bil
Önskar du hyra p-plats kontakta Bostads AB Poseidon, tel 031-332 10 00